Voiko Huittinen panostaa laatuun ja turvallisuuteen?

06.03.2019 Yksi monien puolesta

Toivon, että Huittisten valtuusto kokonaisuudessaan tekee kaupungintalolta kävelymatkan, retken mahdollisen koulun paikalle Huhkolanpuistoon ja takaisin.

Kuvitelkaa olevanne alakoululaisia, jotka matkaavat Huhkolan kouluun sen sijaan, että voisivat käydä Kivirannan pellolla olevaa koulua. Sinne matka olisi lyhyempi useasta suunnasta ja huomattavasti turvallisempikin. Kivirantaan on suunniteltu liittymiä oikein ”urakalla”. Niitä pitkin kulku ohjautuu koululaisten kannalta huomattavasti turvallisemmin verrattuna Huhkolaan.

Miten on mahdollista, että Huhkolanpuisto-vaihtoehdossa riittäisi yksi liittymä? Liikenneympyrä Huhkolan ja Räikänmaan risteykseen on mielestäni rakennettava kummassakin vaihtoehdossa, jos kaupunki haluaa liikenteen sujuvanturvallisesti.

Meijerille ja Kivirannan alueelle johtava risteys ja katu pitää korjata, tulee alueelle koulu tai ei. Nykyisellään kohta on mielestäni kaupungin suunnittelun ”helmiä”, sillä lumitalvina kadulla eivät edes henkilöautot pysty kohtaamaan. Isommat ajoneuvot eivät onnistu kääntymään kadulle edes kesällä.

Huhkolankartanon ja urheilukentän välinen puisto tulee mielestäni säilyttää nykyisellään liikunta- alueena ja puistona. Liikuntatilojen ja urheilukentän moninaista käyttöä täydentävän alueen käyttäminen taitaa olla virkamiehille ja päättäjille vierasta. Esimerkiksi liikuntahallia ja urheilukenttää käyttävät urheilijat etsivät usein ennen´kilpailua sopivaa aluetta harjoitteluun, venyttelyyn, lämmittelyyn…

Koulun rakentaminen Kivirannan pellolle parantaisi Huittisten kaupunkikuvaa. Pitää muistaa, että koulu tehdään tuleville sukupolville. Paalutus ja perustamiskustannukset tulee laskea varsin pitkälle ajalle, ainakin 50 vuodelle.