Onko Suomessa kansanvalta vai poliitikon valta?

18.05.2010 Eino Lähde

Olen miettinyt suomalaista kansanluonnetta. Se ei reagoi oikeastaan mitenkään, tapahtui mitä tahansa. Se luottaa, kun poliitikot on valittu, että he osaavat tehdä oikeat päätökset.
Esimerkkinä EU:hun liittyminen sekä markan vaihtaminen euroon. Molemmat päätökset olivat räikeästi perustuslain vastaisia. Mutta ei löytynyt tahoa, joka olisi oikaissut virheelliset päätökset.
Kun olet riittävän korkeassa asemassa, sinulle voidaan lakipykälät sorvata tarpeittesi mukaan!
Mitä etuja Suomelle on siitä, että se kuuluu EU:hun, ja mitä haittoja siitä on ollut? Suomi maksoi yli 2 miljardia euroa vuosimaksua siitä, että sai olla siellä missä päätöksetkin tehdään, näin poliitikot perustelivat silloin.

Tuli nyt mieleen, kun Suomen hallitukselta ei löytynyt kahta miljoonaa Reumasairaalan pelastamiseen, Kreikkaan kyllä löytyi 8 miljardia. Jos sitten sekään riittää. Olisi luullut 90-luvun pankkikriisin jotakin opettavan. Mutta kun ei. Nyt mennään ulkomaalaisia pankkeja pelastamaan. Kyllä veronmaksajat maksavat!
Kysyn vieläkin, mitä etuja Suomelle on kuulumisesta EU:hun ja mitä haittoja olisi, jos emme kuuluisi. Nämä kysymykset olisi pitänyt esittää jo vuonna 1994, kun maamme poliitikot luovuttivat Suomen EU:n määräysvallan alle ja maamme elinkeinojen alasajo alkoi. Myös tältä Kreikan kriisiltä olisi vältytty, jos olisimme pysyneet itsenäisenä Suomena.