Parempaan suuntaan

22.04.2010 Harri Laurila, kulttuurilautakunnan puheenjohtaja

Koska muisti tuntuu edelleen hyvin toimivan, rohkenen kertoa oman näkemykseni kulttuurilautakunnan toimintatavoista.
Olemme järjestäneet Huittisten päiviä kohta neljätoista vuotta. Kaksitoista vuotta oli sama johtosääntö, jonka mukaan lautakunta paitsi päätti asiat, myös useimmiten oli toteuttamassa niitä.

Vuoden 2009 alusta on lautakunnilla ollut uudet johtosäännöt, joitten mukaan päätösvaltaa siirrettiin roimasti viranhaltijoille. Kulttuurilautakunnan kannalta sopiva päätösvallan siirto on jokseenkin toimiva. Näin esittelijä voi joustavasti suunnitella, päättää ja toimeenpanna ideoita.
Ainoastaan isommat asiat päättää lautakunta. Vaihtoehtona ovat uudestaan talkooryhmät ja heinähelteillä töihin.

Nyt lautakunnassa ollut äänestys oli täysin turha. Esittelijä olisi voinut päättää asian omin päin, mutta halusi tuoda asian lautakuntaan.
Esittelijän suunnitelmana oli, että J. Keskitalon orkesteri ja Sekulit hoitavat illan ohjelman Huittisten päivillä.
Lautakunnasta tuli ehdotus Huittisten Seudun Harmonikoista. Seurasi äänestys. Kaksi paikkakunnalla toimivaa harrastajaryhmää joutui vastatusten. Ensimmäinen kerta vuosikausiin.
Irtopisteitten keräämisen sijasta kannattaa paneutua edelleen ryhmien yhteistyöhön. Jos joku tuntee tulleensa laiminlyödyksi esiintymisten suhteen, vuosittain on tilaisuus, jossa kaivataan innokkaita tekijöitä tuomaan esille omaa tai toisten osaamista.