Simo(ko) eduskuntaan

10.02.2011 Ei eduskuntavaaliehdokas Reijo Lintunen

Pari kysymystä Simolle:
Kirjoitat (tai ainakin on sinun allekirjoituksesi) viime viikon lehdissä muun muassa seuraavaa:
”Näissä vaaleissa suureksi aiheeksi nousee varmasti viime aikoina ilmi tullut suuri epärehellisyys ja varojen väärinkäyttö vaalitarkoituksiin”.
Nyt eka kysymys: Mitä mieltä olet perussuomalaisten epärehellisyydestä koskien perussuomalaisten omanaan esittelemää Suomen energiaohjelmaa? Todellisuudessahan se oli ammattiyhdistysliikkeen varoin laadittu ohjelma, jonka perussuomalaiset kopioivat, ja Soini hyväksyi käytännön.
Toinen rehellisyyteen liittyvä kysymys: Kun on kysymys puolueiden rahoituksesta, jossa perussuomalaisetkin ovat osallisena, niin onko mielestäsi rehellistä toimintaa, kun perussuomalaiset ensin vastustavat suuria puoluetukia, mutta kun eduskunnassa asiasta päätetään, teidän paperinne sekoavat, ja esitys jää tekemättä?
Ainakin minulle on aivan selvä, ettei kysymyksessä ollut paperin katoaminen, vaan tieto perussuomalaisten kannatuksen noususta, ja sitä kautta muutaman sadantuhannen euron suuruisesta puoluetuen saamisesta omaan napaan.
Oma kannanotto: Kirjoitat jutussasi ”Ei ammattiyhdistysliikkeenkään rahat ole tarkoitettu vaaliavustuksiin.”
Olet varmaan tarkkaan tutkinut eri ammattiyhdistysten sääntöjä, joskus niitä olen silmäillyt minäkin, eikä tuollaista pykälää ole minun silmiini osunut.
Ammattiliitolla on toimiva, jäsenistä koostuva valtuusto ja hallitus sekä toimiva johto. He päättävät liittomme varoista. Minusta heillä on täysi oikeus kohtuudella tukea työväenpuolueita. Tässäkin jäsenten tuki kohdistuu oikein, ja voidaan myös tätä kautta vaikuttaa pienipalkkaisten ihmisten jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen.
Edustan luottamusmiehenä noin yhdeksääkymmentä maksavaa jäsentä, järjestäytymisprosentti sata, eikä tämä asia ole ongelma jäsenmaksunsa maksaville.
Menestystä Simolle tuleviin vaaleihin.