Reijo Lintuselle

11.01.2011 Hannu Vähähyyppä, toimitusjohtaja Huittisten Säästöpankki

Kiitos rohkeasta palautteesta.
Koska halusit käsitellä asiaa näin julkisuudessa, käytän samaa välinettä. Kirjeesi sisältö on pääosin oikea, tosin korttihinnoittelu ei muutu mihinkään. Eivätkä prosentit kerro hintatasosta mitään.
Kannattaa ottaa yhteyttä, sillä meiltä löytyy vaihtoehtoja hoitaa päivittäisasiointia aikaisempaa halvemmallakin, jopa maksutta. Myös kortti.
Huittisten Säästöpankki ollut aktiivinen osa seutukunnan talouselämää jo yli 130 vuotta. Pankki on seisonut läpi monen kriisin ja laman kymmenien pankkien tullessa ja mennessä.
Tarkoituksemme on pitää huolta siitä, että asiakkaidemme palvelut ja niiden kehittäminen on turvattu myös tulevaisuudessa, ja ettei pankkitoiminta jää vain parin ulkomaalaisen ja yhden valtakunnallisen konsernin pelikentäksi.
Tämä edellyttää sitä, että toiminta kaikilta osiltaan on terveellä pohjalla. Joskus siihen kuuluu myös hintojen nousua.
Suurin osa hinnoista on ollut nykyisellä tasolla jo kymmenen vuotta tai enemmänkin. Tänä aikana kaikki muut ovat tainneet korjata hintojaan moneen kertaan.
Kritiikkisi kohdistui myös pankin Turun Yliopistolle tekemään lahjoitukseen. Valtakunnan korkeakouluilla on meneillään etsikkoaika peruspääoman keräämisessä.
Aalto-yliopisto ja muut teknologiapainotteiset yliopistot sekä Helsingin yliopisto saavat rahansa kerättyä suurteollisuudelta. Heillä on jo kymmeniä miljoonia koossa.
Maakuntien yliopistot, erityisesti erilliset yliopistokeskukset, ovat aivan eri tilanteessa.
Säästöpankki pitää tärkeänä maakunnan kannalta, että Porin yliopistokeskuksen tulevaisuus pyritään kaikin keinoin turvaamaan.
Tämä edellyttää koko maakunnan ja sen talouselämän yksituumaisuutta ja myös rahaa.
Säästöpankin lahjoitus tuo yliopiston peruspääomaan 175.000 euroa, kun valtio antaa peruspääomaan 2,5 kertaa summan, jonka yliopistot onnistuvat itse keräämään.
Meille on tärkeää olla mukana yhteisissä hankkeissa, jotka tukevat nuorten mahdollisuuksia opiskella omalla kotiseudullaan.
Nuorille tämä tarkoittaa lyhyempiä matkoja ja halvempia opiskelukustannuksia.
Maakunnan talouselämälle ja julkiselle sektorille tämä tarkoittaa nuoria koulutettuja ihmisiä, jotka valmistuvat tällä alueella ja jäävät töihin tänne. Se on meidän kaikkien etu.
Yliopistokeskuksen toiminnan turvaaminen on meille tärkeä asia. Kannustamme myös muita pankkeja ja yrityksiä osallistumaan hankkeeseen.
En lainkaan väheksy ajatustasi muista paikallisista kohteista. Ne ovat varmasti yhtä tärkeitä ja monessa olemme olleet mukanakin, muun muassa Satakunnan Ammattikorkeakoulun Huittisten yksikön pelastustalkoissa lähes vastaavalla summalla.
Pankin rooliin kuuluu rakentaa hyvinvoinnin edellytyksiä pitkäjänteisesti. Oman seutukunnan menestys on meille elintärkeää. Tervetuloa muutkin pankit ja yritykset mukaan talkoisiin.
Rakentavin terveisin