Nuorisotyöllä pyyhkii hyvin, mutta…

14.08.2019 Reija Kankilampi, nuorisoasiainhoitaja Huittisten kaupunki

Syksyn tullen Huittisen nuorisotyössä puhaltelevat uudet tuulet. Alkukesästä valittu nuoriso-ohjaaja on juuri aloittanut työssään. Uusi työntekijä tuo tullessaan oman persoonansa, näkemyksensä ja ideansa nuorisotyön tekemiseen.

Huittisten pääkirjaston yhteyteen remontoidun Tallin toiminta pyörähtää täydellä höyryllä käyntiin. Kerhoja on suunnitteilla, nuorisovaltuusto järjestää seiskoille tutustumisbileet ja Tallin vuorojakoa tehdään alkusyksystä.

Mutta ainahan on jotakin murehdittavaa ja se on keskustan nuorisotilan Nuorisoklubin kohtalo. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, voiko siellä järjestää toimintaa kauden alkaessa. Jos tila menee käyttökieltoon, uskoisin kaupungista löytyvän korvaavat tilat toiminnalle, mikäli vain halua ja tahtoa on riittävästi.

Perusnuorisotyön tekeminen ilman päämajaa vie pohjan koko työltä.

Nuorisoklubin toiminta on ollut menneinä vuosina monesti se, joka on saanut väistää muun muassa koulujen remonttien ja sisäilmaongelmien takia ja viimeisimpänä iltapäivätoiminnan tieltä. Nämä toimenpiteet ovat aina vaikuttaneet mahdollisuuteen tehdä monipuolista nuorisotyötä Huittisissa.

Tallista ei ole nuorisotilan korvaajaksi.

Esimerkiksi alakoululaisille ei ole voitu järjestää avointa nuorisotilatoimintaa keskustassa vuosikausiin, vaikka monet lapsista olisivat juuri sen tyyppistä palvelua tarvinneet.

Tallista ei nuorisotilan korvaajaksi ole, vaikka siitä on virheellisesti nuorisotilana puhuttukin. Talli on kooltaan pieni, siellä ei ole keittiötiloja eikä sinne voi viedä nuorisotilan peruskalustukseen kuuluvia biljardi- ja pingispöytiä. Tallissa pystytään järjestämään vain kerhotyyppistä pienryhmätoimintaa, ei avointa nuorisotilatyötä.

Vähitellen nuorisotyön arvoa on alettu kaupungissa ymmärtää ja sen myötä kovasti toivonkin, ettei meiltä taas viedä mahdollisuutta tehdä laadukasta, monipuolista ja ennaltaehkäisevää työtä huittislaisten lasten ja nuorten hyväksi.

Paras uutinen tietysti olisi, että Nuorisoklubilla toiminta saisi jatkua normaalisti!