Erilaisuuden pitäisi olla normaalia

10.10.2018 Nea Jokela

Kaikilla on hienoja merkkivaatteita ja tavallisen tylsä hiustyyli, ja jos jompaa kumpaa ei ole, niin olet erilainen. Mutta, miksi sen pitää olla niin. Haluaisin tuoda erilaisuuden muotiin. Menemme kyllä koko ajan oikeaan suuntaan, mutta vielä on paljon korjattavaa.

Erilaisuutta pidetään huonona asiana, ainakin silloin, kun asuu näinkin pienellä paikkakunnalla kuin Huittinen on. Saat kuulla heti, jos sinulla on vähänkin erilainen hius- tai vaatetyyli eli erotut massasta.

Mutta eivätkö kaikki saa olla sellaisia kuin on? Mielestäni, kyllä. Kukaan ei saa sanoa, mitä sinun pitäisi tehdä tai miten sinun pitäisi pukeutua. Saat päättää sen itse. Tiedän, että se voi olla vaikeaa, mutta kun kerrankin teet niin kuin itse haluat, se tuntuu hyvältä.

Mitään suurta ei ole koskaan syntynyt siitä, että yrittää olla kuin muut. Se on tärkeää muistaa. Ja pidän sitä omana elämänohjeenani.

Haluaisin maailman, jossa ei koko ajan arvosteltaisi muita, vaan keskityttäisiin omaan itseensä.

Erilaisuuden hyväksyminen on ongelma kaikenikäisillä. On vaikeaa yhtäkkiä tehdä jotain hullua ja erilaista esimerkiksi lähteä toiselle puolelle maailmaa tai lopettaa päivätyönsä ja alkaa tehdä sitä työtä mitä oikeasti haluaa tehdä. Pitäisi vain ylittää itsensä ja antaa mennä.

Haluaisin tuoda erilaisuuden muotiin.

Unelmiesi esteenä ei saa olla se, että pelkäät olla erilainen. Ymmärrätkö, että sinusta on mihin vaan, jos vain yrität.

Erilaisuutta pitäisi kannattaa ja sen pitäisi olla normaalia. Tiedän, että harva nuori pystyy olemaan oma itsensä, mukaan lukien minä. Mutta haluaisin pystyä olemaan oma itseni joku päivä ja kannustan muita tekemään samoin.

”Erilaisuus on rikkaus” on myös hyvä sanonta, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa. Tarkoittaako se sitä, että erilaiset ihmiset ovat rikkaita vai sitä, että jos maapallolla olisi paljon erilaisia ihmisiä, niin maailma olisi rikas. Sanonnan merkitystä ei voi sanoa varmaksi, mutta sen voin sanoa, että uskon siihen sataprosenttisesti.

Jokainen voi olla henkisesti todella rikas, koska on erilainen kuin muut. Erilaisuutta ei pitäisi hävetä, vaan siitä pitäisi olla todella ylpeä.
Kirjoittaja on yhdeksännen luokan tet-harjoittelija Pellonpuiston koulusta.