Työhyvinvointi tapetilla

06.02.2019 Katariina Tuomisto - ammattikorkeakouluopiskelija

Uutisissa olemme saaneet seurata Esperi Caren laiminlyönteihin johtaneista työvoimapuutteista. Haamuhoitajat hoitivat oikeita potilaita, ja lopputulos päätyi vihdoin päivänvaloon ja nosti työntekijöiden vähäisyyden tapetille. Kuitenkaan kyseinen yritys ei varmasti ole ainoa, jossa voiton maksimointia on yritetty säästämällä vääristä paikoista.

Nykypäivän työelämä on suuntautunut hyvin pitkälti vain pelkän voiton ja menestyksen tavoitteluun, eikä ajatella muita keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi. Työntekijöitä vähennetään, pienempi porukka tekee suuren poppoon hommat sekä kiristetään työvälineistä ja virkistyksestä.

Kriittisimmillä aloilla käytetään paljon sijaisuuksia tai väliaikaisia työntekijöitä, mikä taas pienimmillään on jatkuvaa perehdytyksen tarvetta ja pahimmillaan vaarantaa asiakkaiden turvallisuutta. Vakituisilla työntekijöillä on paljon tehtävää, ja jatkuva vaihtuvuus työkavereissa tuo lisää opastettavaa, mutta vie myös uusia ystäviä saman tien pois. Tämä uuvuttaa niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Puhuttava enemmän ja kehittävämmin.

Toistaiseksi yrityksien kantava voima on ihmiset, jotka tekevät heille osoitetun työn. Työkulttuurin mukaan näitä ihmisiä kuitenkin mieluummin poltetaan loppuun kuin esimerkiksi pidetään yllä innostavaa työympäristöä. On meistä kiinni, paino- tammeko omaa terveyttämme työnantajille. Ei ole helppoa luopua kovasta työtahdista varsinkaan kun menot ovat suuret ja tulot pienet. Silti pelkästään palkan nostaminen ei poista ongelmia, vaan työhyvinvoinnista on puhuttava enemmän ja kehittävämmin.

Oman terveyden puolesta on tärkeää esitellä ideoita työnantajalle sekä tuoda ilmi epäkohtia. Töitä jaksaa tehdä paremmin, kun hyvinvointi on kunnossa.